Segítő szolgáltatásokTájékoztató anyagokÖnkéntességRólunk írtákPartnereinkElérhetőségek

Email:
tuzmadar@tuzmadaralapitvany.hu
tuzmadaralapitvany2@gmail.com


Mobil:
06 30 790 3841; 


Bankszámlaszám:
10300002-20249829-00003285

 

Adószám:

18120763-1-41


Hírlevél fel- és leiratkozás
esetén kérjük, küldjön e-mailt vagy telefonáljon.

Egyéni dietetikai konzultáció

Egyéni dietetikai tanácsadás

 

Rákbetegekkel végzett többéves munkánk során azt tapasztaltuk, hogy a betegek sokszor anyagi lehetőségeiket is meghaladó összegeket költenek csodaszernek kikiáltott étrend-kiegészítőkre, vitaminokra, teákra vagy speciális vizekre, miközben figyelmen kívül hagyják azokat az egészen egyszerű és könnyen megvalósítható táplálkozási ajánlásokat, amelyekkel sokat tehetnének egészségük visszaszerzéséért és megtartásáért. 

Becslések szerint az életmód és a táplálkozás megváltoztatásával az összes daganatos megbetegedés 30-40 százaléka megelőzhető lenne. Az elhízás, a kalóriában gazdag, de tápanyagokban szegény ételek (pl. finomított cukrok, fehérlisztet tartalmazó termékek) a glükóz anyagcsere felborulásához vezetnek, ami a cukorbetegséget idézhet elő). Az alacsony rostbevitel, a vörös húsok fogyasztása, az omega 3 és omega 6 zsírsavak arányának felborulása, mind a rák kialakulásának kockázatát növeli.

Alapítványunk lehetőséget biztosít a betegek számára, hogy szakképzett dietetikussal konzultáljanak, és vele közösen alakítsák ki a betegségüknek és állapotuknak leginkább megfelelő diétát. A dietetikussal közösen megbeszélhetik a műtétet követő kímélő étrendet vagy a kemoterápia mellékhatásait csökkentő étrendi változtatásokat.

Helyszín: Tűzmadár Ház
A foglalkozást vezeti: Kisa Judit dietetikus
Időpont: szerda délelőttönként
(A tanácsadás előzetes időpont-egyeztetést követően vehető igénybe,  egy konzultáció időtartama 45 perc.)

Csökkentett részvételi díj: 1.500Ft/alkalom
Szükséges eszközök: fontosabb zárójelentések

Eseménynaptár

Facebook

Cikkek


Itt minden szónak súlya van 2015-06-29 12:44

A beteg és a „többiek”

részletek

Lélekben is gyógyulni kell 2013-11-10 20:29

A rák diagnózisa olyan mint a cunami: ahol előző nap még boldog párok sétáltak a tengerparton, ott másnap a pusztulás és romok képei fogadnak...

részletek

Előítélet-mentes sorstársak a Tűzmadárban 2013-11-10 19:18

Az egészséges ember a jelent, de jövőjét is csak egészségesként tudja elképzelni. Hárít, minden kórság gondolatától irtózik, még akkor is... részletek