Telefon:
06 1 455 8100/8607 mellék

Hírlevél fel- és leiratkozás
esetén kérjük, küldjön e-mailt vagy telefonáljon.

Hospice a Szent László Kórházban

A végstádiumú betegek életminőségének megtartása és a magas szintű ápolás biztosítása érdekében javasoljuk a Hospice igénybe vételét, ott ahol a beteg, a kezelő orvos és a család döntése alapján erre szükség van.

Mi a hospice?

A hospice ápolási filozófiája szerint, a haldoklás és a meghalás is az élet része, ezért a betegek számára erre az időszakra is szeretetteljes, elfogadó közeget kell biztosítani. Mivel a legtöbb végstádiumú daganatos beteget normál kórházi keretek között ápolják, vagy haza bocsájtják, előfordulhat, hogy a betegek nehezen kapják meg azt a figyelmet és törődést, amelyre szükségük lenne. Problémás lehet a betegek otthoni ápolása, hiszen ez a feladat gyakran egyetlen embert terhel, aki sem szakmailag, sem érzelmileg nem elég felkészült erre a feladatra. A hospice célja, hogy ezt az időszakot a beteg otthonos közegben, de megfelelően képzett ápolókkal körülvéve tölthesse el.

Kinek javasoljuk?

A Hospice Ház szolgáltatása végstádiumú daganatos betegek ellátására és ápolására szakosodott. Olyan betegeket várunk, akik aktív kezelésben már nem részesülnek, és otthoni ápolásuk nem, vagy csak nehezen megoldható.

Milyen szolgáltatásokat nyújtunk? A Szent László Kórház Hospice házában az alábbi szolgáltatásokat vehetik igénybe járni tudó, illetve fekvőbetegeink:

• háromágyas, otthonosan berendezett szobák
  • 24 órás szakápolás
  • elektromos ágyak, amelyeket a betegek maguk is tudnak állítani
  • családias hangulatú közös társalgó
  • televízió, rádió, videó és könyvek
  • dietetikus segítségével összeállított egyénre szabott étrend
A hozzátartozók számára napi látogatási időt biztosítanak, továbbá ők is részt vehetnek a beteg ellátásában és ápolásában. Igény esetén éjszakai bennmaradás is lehetséges a beteg rokon vagy barát mellett.

Hogyan lehet jelentkezni?

A betegnek tudatában kell lennie, hogy mi a betegsége, milyen stádiumban van, és mit jelent a hospice ellátás. Amennyiben a beteg szabad döntése, hogy a Hospice házban ápolják, a felvételt az alábbi dokumentumokkal lehet elindítani:
  • Betegfelvételi kérelem a beteg és a hozzátartozó aláírásával
  • Orvosi szakvélemény (onkológus szakorvostól)
  • Háziorvos vagy kezelőorvos által aláírt állapotfelmérés
  • Zárójelentések
  • Érvényes TAJ kártya
  • Ápolási díj fizetéséről szóló aláírt nyilatkozat
  • Házi orvosi beutaló vagy kórházi áthelyező zárójelentés

Bővebb tájékoztatást kérni és a Hospice Ház megtekintését az alábbi elérhetőségeken lehet egyeztetni:

Szent László Kórház Hospice (8/A pavilon)

1097 Budapest, Albert Flórián (Gyáli) út 5-7.

Tel:(06 1 ) 455 81 69 vagy 06 30 691 52 57 (munkanapokon 7.00 – 15.00 óráig)

A Szent László Hospice Alapítvány oldala: http://laszlohospice.hu

Vissza az előző oldalra

Előítélet-mentes sorstársak a Tűzmadárban 2013-11-10 19:18