Telefon:

Név:

E-mail cím:

Közösségi programok

A Tűzmadár Alapítvány számos közösségi programot kínál, többek között gyógyító körtáncot, akvarell-festést, mesehallgatást, smink-és stílustanácsadást, kórusban való éneklést. A programok célja a betegséggel való megküzdés segítése, a rák kiújulásának megakadályozása, az egészség megőrzése és a testi-lelki egyensúly megteremtése.

Gyógyító körtánc

A Szakrális Körtáncok hagyományát Bernard Wosien német balettmester, koreográfus hozta létre, aki elkötelezett gyűjtője volt az európai körtáncoknak, kutatta szimbolikájukat, lélekre gyakorolt hatásukat. A tánc fontos lelki hatása és ereje abban rejlik, hogy figyelmünket a mozdulataink irányítására összpontosítja, és közben megtanít testünk lehetőségeivel élni. Ha mindezt teljes odaadással tesszük, megtapasztaljuk azt a harmóniát, amit csak a fizikai test, az irányító szellem és a lélekkel való érzékelés egysége adhat.

A körtánc néhány hatása:

• Tudatosítja és feloldja a testi, lelki feszültségeket.
  • Életenergiával, erővel tölt fel.
  • Megkönnyíti és segíti a különböző érzelmek átélését.
  • Rengeteg örömöt ad és segít kiegyensúlyozottabbá válni.
  • Segíti a testi elfogadást és az öngyógyító folyamatok beindulását.
  • Erősíti az egyén és a közösség kapcsolatát és az egyénnek a közösségben elfoglalt helyét, fontosságát.

A foglalkozást vezeti: Farkas Andrea
Időtartam: havonta 1 alkalom, 2 óra
Részvételi díj: nincs
Szükséges eszközök: kényelmes ruházat, előzetes tánctudásra nincs szükség

Akvarell-festés

Az akvarell- vagy vízfestés a látszat ellenére nem könnyű technika. A festék néha kiszámíthatatlanul, szeszélyesen viselkedik az akvarellpapíron, és a kész alkotás nem mindig előzetes terveink szerint alakul. Néha azonban a víz és a pigmentszemcsék sokkal fantasztikusabb alkotást hoznak létre, mint azt eltervezni vagy elképzelni tudtuk volna. Ez a technika alkalmat ad a színekkel való könnyed játékra, a képzelet szabad áradására, a vízre és festékre való ráhagyatkozásra. Belefeledkezni egy-egy akvarellkép elkészítésébe egyszerre játék, kreatív alkotás, kikapcsolódás, ellazulás és feszültségoldás. Kiváló módja a bennünk lévő érzelmek, feszültségek kifejezésének is.

Várunk szeretettel mindenkit, aki szeretne megismerkedni ezzel a technikával. Előképzettség nem szükséges.

A foglalkozást vezeti: Kontra Sarolta akvarellfestő művész
Időtartam: heti 1 alkalom, 2,5 óra

Csökkentett részvételi díj: 500Ft/alkalom
Szükséges eszközök: akvarell papír, akvarell vagy vízfesték, ecsetek

Találkozások

A "Találkozások" egy programsorozat, melynek keretében színvonalas kultúrális programokat,kínálunk, mert hisszük, hogy a kultúra, a művészet, s az általuk nyújtott élmény -ha közvetve is, de - hozzájárulhat a gyógyuláshoz, az egészség megőrzéséhez. A Tűzmadár Ház kiállítóterében rendezett kiállítások megnyitóin a kiállító művészekkel ismerkedhetünk, de gyakran hívunk olyan embereket, művészeket, akikkel érdemes megismerkedni, izgalmas alkotó tevékenységükbe bepillantást nyerni. A programok ingyenesek és bárki által látogathatók.

A foglalkozást vezeti: Vajkai Zsófia
Időtartam:
Részvételi díj: nincs
Szükséges eszközök:

Előítélet-mentes sorstársak a Tűzmadárban 2013-11-10 19:18

Az egészséges ember a jelent, de jövőjét is csak egészségesként tudja elképzelni. Hárít, minden kórság gondolatától irtózik, még akkor is... részletek