Telefon:

E-mail cím:

Tarpai Emese Stresszkezelő Központ

English version

"A harcos tudja, hogy a nagy álmok sok kicsiből állnak, ugyanúgy, ahogy a nap fénye is milliónyi kis sugárból adódik össze."
(P. Coelho)

A Tűzmadár Házban sok harcos fordul meg naponta. Betegek és gyógyítók, akiknek álmaiból, terveiből sugárzik a belső erő, a hit és a szeretet.

Ilyen ember volt Tarpai Emese is. Családjával évtizedeken át élt külföldön, főleg Afrikában. Férje kíséretében eljutott a legszegényebb vidékekre, ahová Emese sohasem érkezett üres kézzel. Iskolákat, árvaházakat látogatott, szervezte a nekik juttatott adományok célba érését. Ő is kapott cserébe jó szót, sok vidámságot, és megtanulta, hogy az anyagi jóléten túl mennyi minden segíthet talpon maradni! Hazatérése után szinte rögtön rátámadt a betegség, alapítványunkat betegként kereste fel először. Óriási erővel küzdött, de maradt ereje átadni nekünk az afrikaiaktól tanult jókedvet, amely neki is alaptermészete volt, a szép szeretetét, a csendes örömet, és a gyógyulásba vetett hit erejét.

2010. augusztusában meghalt. “Nagyon-nagyon közülünk való volt”- mondta a temetésén egy régi barátja. Sokat köszönhetünk neki. Ötleteivel, kreativitásával, szervezőkészségével, lelkesedésével segítette munkánkat, erőt, hitet adva betegtársainak, és munkatársainknak egyaránt.

Halálát követően családja, barátai és az alapítvány munkatársai javaslatára született az Emese Díj, mely emléket állít neki és az Újrakezdés Főnix erejének, s amelyet azóta is minden évben meghirdetünk valamely művészeti ágban. 2012-ben testvére, Tarpai Márta egy nagylelkű felajánlással fordult hozzánk. Tisztelegve annak az emberi erőfeszítésnek, hitnek és kitartásnak, amit Emese betegséggel való küzdelmében képviselt, s köszönetképpen azért a segítségért, melyet a Tűzmadár munkatársaitól ebben a küzdelemben kapott, hosszabb távon kívánja támogatni az alapítvány daganatos betegekért végzett munkáját.

Így jött létre a Tűzmadár Alapítvány keretein belül 2012-ben a Tarpai Emese Stresszkezelő Központ (Body-Mind Centrum), fémjelezve azt a komplex és integrált megközelítést, mellyel alapítványunk a daganatos betegséggel küzdők testi-lelki rehabilitációját segíti.

Részben ennek az önzetlen, nagylelkű adománynak köszönhető, hogy a hozzánk forduló betegek minimális térítési díj ellenében, vagy akár ingyenesen juthatnak olyan konzultációkhoz, tanfolyamokhoz, tanácsadási lehetőségekhez, melyek piaci értéke külön-külön is több tízezer forintot képvisel.

Előítélet-mentes sorstársak a Tűzmadárban 2013-11-10 19:18

Az egészséges ember a jelent, de jövőjét is csak egészségesként tudja elképzelni. Hárít, minden kórság gondolatától irtózik, még akkor is... részletek