Telefon:

E-mail cím:

Videók

A Tűzmadárház bemutatása
A rák tényleg csak metafora?
Tűzmadár Ház: mintaprogram a rákbetegek hatékonyabb gyógyulásáért

A Tűzmadar Ház bemutatása

9.tv - Közös Tér - Tűzmadár Alapítvány

Adásunkban a Tűzmadár Házat mutatjuk be, ahol a rákbetegek mentális állapotát javítják különböző kezelésekkel, foglalkozásokkal.

Közzététel: 2016. febr. 16.

Vissza az oldal elejére

A rák tényleg csak metafora?

A rák tényleg csak metafóra? - tettük fel a kérdést dr. Rohánszky Magda onkopszichológusnak, a Tűzmadár Alapítvány vezetőjének. Kérdeztük azokról a módszerekről, foglalkozásokról, melyek teljes életmódváltást ajánlanak a betegek számára és a pillanatban való jelenlét gyakorlatát ismertetik meg velük. Beszélgettünk arról a szomorú tényről, hogy a gyógyulás a legtöbb esetben azt jelenti, hogy a beteg képes a betegsége előtti élete pontos rekonstrukciójára.

Tűzmadár Ház: mintaprogram a rákbetegek hatékonyabb gyógyulásáért

Miért van szükség a daganatos betegek komplex kezelésére? Alátámasztja-e valami, hogy mindez valóban hatékonyabb a gyógyulás és a túlélés szempontjából, mintha a hagyományos kezelési módszerek nem egészülnének ki a pszichoszociális rehabilitációval? A Tűzmadár Ház az onkológiai szakirodalomban már igazolt, tudományos tények alapján kezdte meg működését: sikerült ugyanis kimutatni, hogy a túlélési idő összefügg a rákbetegek depressziószintjével, szoros kapcsolat van a betegek pszichés állapota és a daganatok növekedési üteme között, a fokozott fizikai aktivitás pedig csökkenti a rákspecifikus halálozást.

Videó

Előítélet-mentes sorstársak a Tűzmadárban 2013-11-10 19:18

Az egészséges ember a jelent, de jövőjét is csak egészségesként tudja elképzelni. Hárít, minden kórság gondolatától irtózik, még akkor is... részletek