FILMEK a MEGKÜZDÉSRŐL

Regisztráció:https://zoom.us/meeting/register/tJEtceyuqjMuH9I5bFWRz-9enhiR4lb5iztm 

 

TŰZMADÁR ONLINE FILMKLUB a MEGKÜZDÉSRŐL

Minden hó páros péntekjén 16:00-tól 17:30-ig

A Tűzmadár Ház terápiás filmklubja a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett körülmények között online folytatja tevékenységét. 

Ugyanazon a tematikán haladunk tovább, amelyen eddig: ezután is a MEGKÜZDÉS lesz a kiválasztott filmek fő fókusza, a különbség annyi, hogy ezek között a filmek között több olyan van, amelyik nem csak szélsőséges krízishelyzetek, hanem köznapi problémák mentén foglalkozik konkrét nehézségek legyőzésével, az emberi kapcsolatok bonyolultságával és megoldási lehetőségeivel. 

A filmeket mindenki a megadott linken tudja ingyenesen megtekinteni az interneten, majd egy előre megadott időpontban - kéthetente egyszer, csütörtökön 16.00 órától 17.30-ig – egy Zoom rendszeren lebonyolított videókonferencia keretében, éppen úgy, ahogy eddig, irányított beszélgetés formájában közösen elmélkedünk a filmekben felvetett kérdésekről.

Mindenkit szeretettel várok, és nagyon jó szórakozást kívánok! 

Dr. Imrei Andrea, biblioterapeuta


MÁJUS 8, péntek, 16.00 - 17.30

EGYRE TÁVOLABB

kanadai film, 2006, 105 perc 

Szereplők: Julie Christie és Gordon Pinsent

Rendező: Sarah Polley

A film forgatókönyve Alice Munro: Szeret, nem szeret... című, 2006-ban magyarul is megjelent kötetének Oda-vissza című novellája alapján készült.
Cselekmény

Fiona és Grant több mint negyven éve házasok. Életük alkonyán kiderül, hogy Fiona rossz memóriája egy súlyosbodó Alzheimer-kór jele. A nő egy alkalommal el is tűnik otthonról, majd amikor megtalálják, belátja, hogy ellátásra szorul, és bevonul egy otthonba. Az otthon szabályai szerint azonban a betegeket a beilleszkedésüket szolgáló egy hónapos úgynevezett "orientációs" idő alatt nem szabad meglátogatni. Grant, aki soha nem töltött még ennyi időt a szeretett nő nélkül, igen rosszul viseli a helyzetet, és amikor a harminc nap elteltével meglátogatja feleségét, legnagyobb megdöbbenésére azzal kell szembesülnie, hogy Fiona nem egyszerűen elfelejtette, de közben egy másik férfiba szeretett bele.

https://videa.hu/videok/film-animacio/egyre-tavolabb-teljes-film-drama-kanadai-romantikus-SK5HG85v0f0yQjXo

MÁJUS 22, péntek, 19.15-20.45

 HULLÁMOK HERCEGE

amerikai film, 1991, 132 perc 

Szereplők: Nick Nolte és Barbra Streisand

Rendező: Barbara Streisand

Pat Conroy legismertebb, 1986-ban megjelent regényét Barbra Streisand adaptálta filmre, saját magára osztva a pszichiáternő szerepét. A filmet hét Oscar-díjra és számos Golden Globe díra jelölték, köztük a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában.
Cselekmény 

Tom Wingo dél-karolinai otthonából New Yorkba utazik, hogy segítsen testvére, Savannah pszichiáterének a családi múlt traumatikus eseményeinek feltárásában, és ezáltal megkönnyítse Savannah gyógykezelését. Tom ezzel lehetőséget kap arra, hogy nemcsak Savannah-nak, de saját magának is mentőkötelet dobjon. A beszélgetések ugyanakkor Susan Lowenstein doktornőre is nagy hatással vannak, és erőt adnak neki ahhoz, hogy kiszabaduljon egy destruktív házasságból, ami nemcsak őt, hanem kamasz fiát is tönkre teszi. Bár Susan és Tom gyökeresen különböznek egymástól, a közös harc során nemcsak valódi énjüket ismerik fel, hanem egymáshoz is nagyon közel kerülnek... 

https://videa.hu/videok/film-animacio/hullamok-hercege-amerikai-drama-romantikus-ob8K57hb2saH1mmU

 

JÚNIUS 5. péntek,19.15-20.45

 A HARCOS ÉS A HERCEGNŐ

német film, 130 perc, 2000

Szereplők: Franka Potente és Benno Fürmann

Rendező: Tom Tykwer

„A film két olyan emberről szól, akiknek meg kell menteniük egymás életét, mielőtt osztozhatnának egymás szerelmében. Mint Tom Tykwer minden eddigi filmje, A harcos és a hercegnő is egy olyan finom játék a műfaji elemekkel, melyben egy szerelmi és egy bűnügyi történet kapcsolódik össze. A mindeddig utolérhetetlen virtuozitású Tykwer sikere abban rejlik, hogy megpróbál egyensúlyozni az erőteljes formai elemek és az emberi melegség, a hipnotikus képek és a megható érzelmek között.”

Cselekmény

„Valahol odakint szerelmet találhatsz. Mondjuk egy kamion alatt, ami eléggé ironikus helyszín két ember találkozásához. Mégis itt ismerkedik meg egymással a melankolikus Bodo, aki minden elől, de leginkább önmaga elől menekül, és a zárkózott Sissi, aki egy pszichiátriai klinikán ápolónő. Úgy találkoznak, hogy Bodo megmenti Sissi életét, ami már csak egy hajszálon múlik. Sissi azután fel akarja kutatni a titokzatos idegent, mert szeretné megtudni, hogy ez a rendkívüli találkozás a véletlen műve volt csupán, vagy a végzet rendelte így.”
 

https://videa.hu/videok/film-animacio/a-harcos-es-hercegno-romantikus-GtC5MiOga3hPCZNF

JÚNIUS 19, péntek,19.15-20.45

 ÉLETREVALÓK

francia film, 2011, 107 perc 

Szereplők: François Cluzet és Omar Sy

Rendező: Olivier Nakache és Eric Toledano

Az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere megtörtént események alapján készült.

Cselekmény

„Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst, azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára.”

https://videa.hu/videok/film-animacio/eletrevalok-teljes-film-vigjatek-PtDprUFvT6bpNd1L


A részvétel térítésmentes, de adományokat az alapítvány számlájára és/vagy paypal örömmel fogadunk. 
Tűzmadár alapítvány a minőségi életért
bankszámlaszámunk: 10300002-20249829-00003285
IBAN KÓD: HU85, SWIFT (BIC):SWIFT(BIC) MKKBHU HB 
Paypal: tuzmadar@tuzmadaralapitvany.hu

Eseménynaptár

Facebook

Cikkek


Képmás magazin 2019-12-15 17:46

Életmentő lehet a rákbetegek lelki gondozása

részletek

Itt minden szónak súlya van 2015-06-29 12:44

A beteg és a „többiek”

részletek

Lélekben is gyógyulni kell 2013-11-10 20:29

A rák diagnózisa olyan mint a cunami: ahol előző nap még boldog párok sétáltak a tengerparton, ott másnap a pusztulás és romok képei fogadnak...

részletek