KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK

Közösségi programok

A Tűzmadár Alapítvány számos közösségi programot kínál, többek között gyógyító körtáncot, akvarell-festést, játékos orosz nyelvtanulást, színjátszókört, mesehallgatást, smink-és stílustanácsadást, kórusban való éneklést.

A programok célja a betegséggel való megküzdés segítése, a rák kiújulásának megakadályozása, az egészség megőrzése és a testi-lelki egyensúly megteremtése.

ZUMBA 

 

Tűzmadár spéci rehabilitációs Zumba Gold® Érintetteknek - Élménytánc Szabó Krisztával, melyet speciálisan daganatos betegséggel érintettekre adaptált egészségfejlesztő és -megtartò célokat támogatva a gyógyulás útján, elfogadó, támogató, segítő légkörben, önszabályzó, egyéni intenzitást lehetővé tévő tanácsokkal megtámogatva a résztvevőket. -egyéni felelősséggel. A rendszeres testmozgás kiemelkedő egészségre gyakorolt hatásai mellett a Zumba® különlegesen magas felszabadító- és örömfaktora miatt speciálisan hat az immunfolyamatok optimalizálására és nagyon gyorsan javítja az erőnlétet. 

Alacsonyabb intenzitású óra, kiemelten nagy figyelemmel és segítő tanácsokkal az egyén teljesen önszabályozható mértékkel történő részvételére, mely állapot függően minden résztvevő számára megfelelővé állítható Kriszta instrukciói alapán. Az óra eleve ugrás, csavarás és rángató mozdulat-mentes!

A lépéseket nem kell tudni, csakis az oktatónak! Táncos előélet NEM szükséges!

Pozitív mellékhatásként persze a rendszeresen járókra idővel „ragadnak” a lépések, ám a zumbában NEM ez a lényeg!

AMI FONTOS az Zumba® varázs:

- a hihetetlen magas öröm és- élményfaktor, a rendszeres 40-60 perces Zumbás testmozgás egészségre gyakorolt számos pozitív hatása, - szinte észre sem vesszük, hogy eltelt egy óra a különleges Zumba® mámorban fürödve

- a forró vidám latin dallamokra való mozgás napokra, hetekre kiható öröm, boldogság érzése, a felszabadult hangulat és a mindezekből fakadó jótékony egészségfejlesztő hatások.

Helyszín: ONLINE INTERNET vagy személyesen Tűzmadár ház

Időpontjaink
Hétfő: az alacsonyabb intenzitásù òra, Zumba Gold®

A foglalkozást vezeti: Szabó Kriszta, 
tanító,testnevelő, mozgásfejlesztő pedagógus
Cirque du Soleil - szociális cirkusz oktató , fitnesz edző

Részvételi díj:
IDE KATTINTVA TÁJÉKOZÓDHAT.
Szükséges eszközök: laza ruha és kitartó jókedv

Zumba másként:

"4 éve adaptàltam daganatos betegséggel érintettekre a Zumbát  Magyarorszàgon  és vittem be gyògyulásukat támogató céllal lehetőségként onkolódusokkal-pszichoonkológusokkal, ill.rehabilitáciòjukba. Azóta tartok folyamatosan részükre is testi-lelki nehézségeiket  egyéni módon figyelembe vevő szemlélettel  a Zumbàt  rájuk optimalizálva,
beszélgetések lehetőségével, s egy külön òràban mindenféle öngyògyìtò erőket mobilzàlò egyszerű gyakorlatokkal tarkìtva.  
 
Ebbben az odafigyelő szemléletében, törődésben és mozgàsanyagában specializált légkörben  tartom  az egyébként nagyon magas élményfaktort és felszabadultságot hordozò zumba òràimat részükre. "
 

Gyógyító körtánc

 

A Szakrális Körtáncok hagyományát Bernard Wosien német balettmester, koreográfus hozta létre, aki elkötelezett gyűjtője volt az európai körtáncoknak, kutatta szimbolikájukat, lélekre gyakorolt hatásukat. A tánc fontos lelki hatása és ereje abban rejlik, hogy figyelmünket a mozdulataink irányítására összpontosítja, és közben megtanít testünk lehetőségeivel élni. Ha mindezt teljes odaadással tesszük, megtapasztaljuk azt a harmóniát, amit csak a fizikai test, az irányító szellem és a lélekkel való érzékelés egysége adhat.

A körtánc néhány hatása:

  • Tudatosítja és feloldja a testi, lelki feszültségeket.
  • Életenergiával, erővel tölt fel.
  • Megkönnyíti és segíti a különböző érzelmek átélését.
  • Rengeteg örömöt ad és segít kiegyensúlyozottabbá válni.
  • Segíti a testi elfogadást és az öngyógyító folyamatok beindulását.
  • Erősíti az egyén és a közösség kapcsolatát és az egyénnek a közösségben elfoglalt helyét, fontosságát.

Helyszín: Tűzmadár Ház
A foglalkozást vezeti: Farkas Andrea
Időtartam: havonta 1 alkalom pénteken, 2 óra
Részvételi díjról IDE KATTINTVA TÁJÉKOZÓDHAT.
Szükséges eszközök: kényelmes ruházat, előzetes tánctudásra nincs szükség


 

Akvarell-festés kezdő és haladó csoport

Az akvarell- vagy vízfestés a látszat ellenére nem könnyű technika. A festék néha kiszámíthatatlanul, szeszélyesen viselkedik az akvarellpapíron, és a kész alkotás nem mindig előzetes terveink szerint alakul. Néha azonban a víz és a pigmentszemcsék sokkal fantasztikusabb alkotást hoznak létre, mint azt eltervezni vagy elképzelni tudtuk volna. Ez a technika alkalmat ad a színekkel való könnyed játékra, a képzelet szabad áradására, a vízre és festékre való ráhagyatkozásra. Belefeledkezni egy-egy akvarellkép elkészítésébe egyszerre játék, kreatív alkotás, kikapcsolódás, ellazulás és feszültségoldás. Kiváló módja a bennünk lévő érzelmek, feszültségek kifejezésének is.

Várunk szeretettel mindenkit, aki szeretne megismerkedni ezzel a technikával. Előképzettség nem szükséges.

Helyszín: Tűzmadár Ház
A foglalkozást vezeti: Kontra Sarolta akvarellfestő művész
Időtartam: heti 1 alkalom, kedden 15-17 óráig, kezdő és haladó csoportok hetenként váltják egymást

Csökkentett részvételi díjról IDE KATTINTVA TÁJÉKOZÓDHAT.
Szükséges eszközök: akvarell papír, akvarell vagy vízfesték, ecsetek

 

Játékos  orosz nyelv

 

A kemoterápia alatt sokan megtapasztalják a figyelem gyengülését, a rövididejű memória csökkenését.

A mentális funkciók romlása többnyire átmeneti, de ha folyamatosan tréningezzük az elménket, a regenerálódás is gyorsabb.

Verstanulás, keresztrejtvények megoldása is segíthet ebben, mi a nyelvtanulást javasoljuk, ami még időtöltésként is nagyszerű foglalatosság.

Azoknak, akik régebben tanultak orosz nyelvet nagyszerű lehetőség, hogy előhívják és alkalmazzák rég elfelejtettnek hitt tudásukat, akik pedig most ismerkednek meg a nyelvvel, a „cirill betűs” abc megismerése és elsajátítása után egyszerűbb nyelvi gyakorlatokat, szituációs játékokat és fejlesztő feladatokat kínál a foglalkozás.

A tanfolyam heti rendszerességgel, alkalmanként 2,5 órát foglal magába, a jelentkezőkkel közösen kialakított napon és időben.

Minél nagyobb a csoport, annál izgalmasabbak az órák, de már 4-5 fővel is elindulunk.

Várjuk jelentkezésüket!

 

Helyszín: Tűzmadár Ház
A foglalkozást vezeti: Poór Mária,  orosz nyelvtanár tartja

Időtartam: heti 1 alkalom, 2,5 óra, hétfőn 13:00-15:30

Csökkentett részvételi díj: az oktatóval egyeztetve
Szükséges eszközök: füzet, íróeszköz

 

 "Lélek könyvtár" - Színjátszó kör

 

 

"Amikor hirtelen megtudjuk, hogy baj van, hogy betegek vagyunk, amikor ránk zuhan a valóság, el szeretnénk bújni. Bizonytalanok leszünk, kapaszkodókat keresünk. Az énképünk, az önbizalmunk  megváltozik. Idő kell, hogy  felvállaljuk a helyzetünket és elfogadjuk a segítséget is. 
Ilyen segítség az irodalom. Ha rátalálunk arra az irodalmi műre, mely helyettünk fogalmazza meg a mélyen szunnyadó, kimondani nem mert gondolatainkat és szorongásainkat és általa leszünk jobban, már ki is dobtunk egy homokzsákot a képzeletbeli léghajónkból, hogy több energiánk maradjon a gyógyulásra. 
A színjátszó kör  ebben szeretne és tud is segíteni. "

 

Időtartam: heti 1 alkalom, 2 óra, 

Részvételi díj: nincs  - adomány

A foglalkozást vezeti: 

  

Tűzmadár Galéria-Találkozások

A "Találkozások" egy programsorozat, melynek keretében színvonalas kultúrális programokat,kínálunk, mert hisszük, hogy a kultúra, a művészet, s az általuk nyújtott élmény -ha közvetve is, de - hozzájárulhat a gyógyuláshoz, az egészség megőrzéséhez. A Tűzmadár Ház kiállítóterében rendezett kiállítások megnyitóin a kiállító művészekkel ismerkedhetünk, de gyakran hívunk olyan embereket, művészeket, akikkel érdemes megismerkedni, izgalmas alkotó tevékenységükbe bepillantást nyerni. A programok ingyenesek és bárki által látogathatók.

 

Helyszín: Tűzmadár Ház
A foglalkozást vezeti: Vajkai Zsófia
Időtartam: alkalmanként 3-4 óra
Részvételi díj: nincs

Eseménynaptár

Facebook

Cikkek


Képmás magazin 2019-12-15 17:46

Életmentő lehet a rákbetegek lelki gondozása

részletek

Itt minden szónak súlya van 2015-06-29 12:44

A beteg és a „többiek”

részletek

Lélekben is gyógyulni kell 2013-11-10 20:29

A rák diagnózisa olyan mint a cunami: ahol előző nap még boldog párok sétáltak a tengerparton, ott másnap a pusztulás és romok képei fogadnak...

részletek